El Molí de Salem
El molí de Salem, on el segle XIX fou descoberta una mina d’or i estigué a punt d’armar-se a la comarca la febra de l’or, és un altre punt d’interés. Es troba molt pròxim a la font del Cantal, d’on reguen algunes hortes tradicionals dels pobles veïns del Ràfol i Castelló. El casal molinar és una obra molt antiga, que ja existia com a tal en temps dels moros, però que fou reformada, amb l’aspecte actual, en els segles XVII al XIX.
Es tracta d’un casalot de gran cubicatge, que fou propietat dels marquesos de Bèlgida, els Bellvís, darrers senyors de la baronia de la Foia de Salem. Una bassa permetia omplir el cup o pou vertical, des d’on es feia caure l’aigua a pressió sobre un o els dos jocs de moles que hi havia: un per al blat i l’altre per a la dacsa. Deixà de moldre l’any 1962.En l’actualitat està reformat i retaurat per la familia dels Alonso.
El Pont del Molí
De factura pintoresca: un arc de mig punt per on travessa el barranc de la font del Cantal. Es tracta d’un dels ponts més antics (segurament del sigle XVIII, com el molí) i de major bellesa paisagística de tota la Vall d’Albaida. A l’atra banda del poble, en el barranc de la Font, es localitzen altres elements interessants del ric patrimoni hidràulic de Salem: la font i el llavador del Poet, el pou de la Font del Poble, les basses de rec del barranc, etcétera. La majoria d’estos elements daten dels segles X al XVI, pero hi ha molts refets d’época moderna –la Bassa Nova– o contemporànea. El llavador actual, per eixemple, data del 1969.